Männä viikolla alettiin sitten totutella uuteen osoitteeseen (kiva pikku treenikenttä takapihalla, tervetuloa tutut!) ja touhuttiin jo kaikenmoista. Torstaina tokoteltiin tanskalaisittain, Helmisen Hannan vieraana oli Marianne Jensen Tanskasta, joka kisaa jo viidettä vuotta smörrebrödmaan maajoukkueessa. Olipa mukava vähän tarkastella asioita "laatikon ulkopuolelta", tuli hyviä vinkkejä:

- ekassa pätkässä me tehtiin luoksetulon stoppeja. Vauhdin saamiseen (Pongohan siis valuu eteenpäin ja ennakoi käskyä) saatiin hyvä vinkki, pallo lähtöpaikalle ja suoraan luokse. Eli siis, mitä nopsemmin mamman luona, sitä nopeammin pääsee takaisin pallolle. Seiso- käsky ainakin tuon treenin perusteella kannattaisi vaihtaa käsimerkkiin, stoppasi sillä paljon terävämmin kuin äänellä. Täytyy vaan treeniä kuinka toimii täydeltä matkalta, onko yhtä hyvä kun lähempää.

- toka osio tehtiin kaukoja. Ilmeisesti meidän seiso-istu -probleemaan ei ole muuta ratkaisua kuin se peruutus-istu -leikki, joten sitä sitten hinkkaamaan. Hyvä vinkki oli, että omat vartaloavut kannattaa antaa paljon terävämmin, niin koirakin toimi(nee) vauhdikkaammin.

- vikassa osassa tehtiin tunnari. OIKEIN hyvä vinkki oli, että kapuloita kannattaa aina treeneissä pitää joku parikymmentä, silloinhan kisoissa kuusi pulikkaa on hei piece of cake! Yksinkertaista! Pongo teki ihan ok tunnarit, alussa närppi, mutta viimeinen (jossa vielä siskolikka tuli viereen antamaan hyvää häiriötä) meni ihan mahtavasti. Kurvasi moikkaamaan Naraa, palasi oma-käskyllä, nuuski huolellisesti ja toi oman. Mau-ahtavaa!!!

Tulipa itselle taas treeni-intoa läjäpäin, ja oli mukava nähdä muita bortsuihmisiä kesän jälkeen. Kivaa!

Sunnuntaina Pongo oli Laukaassa kisaamassa Vänen kanssa, ja ainakin näin mamman silmiin meno näytti oikein hyvältä ja tasapainoiselta. Ekalta radalta 10, kaksi harmittavaa rimaa tippui, hyppyradalta 0 ja kolmas sija. Jes! Lisäksi kun ottaa huomioon että hellettä piisasi about 30 astetta ja venäläiset lähettelivät savumerkkejään, on suoritus ihan mahtava. Kyllä tällaisen viikon jälkeen kelpaa arkeen palata!! Way to (Pon)Go!!