Pakkasten paukkuessa ei olla juurikaan tokoteltu, mutta nyt päästiin vihdoin tekemään hommia! Hanna koulutti meitä Doggiehallissa, jossa oli oikein mukavan lämmintä. Ohjelmistossa seuraavaa:

Seuraaminen: pitkästä aikaa tehtiin tätä valvovan silmän alla, ja alussa Pongo oli kyllä melkoinen matkalaukku... Mutta tekemällä pieniä siirtymiä, paljon kulmia ja pysähdyksiä alkoi pää pysyä ylhäällä ja paikkakin olla kutakuinkin kohdallaan. Näitä lisää, turha tehdä pitkiä suoria kun alkaa keulimaan.

Hyppynouto: Muuten kiva, mutta pyöritteli kapulaa. Lienee agiliidon vaikutusta, että hyppää nyt piiiiitkiä loikkia, jolloin paluuhypyssä ei oikein ehdi jarruttaa ja koota itseään vaan joutuu sitten korjaamaan kapulan asentoa. Harjoiteltiin siis ihan vain paluuhyppyä kapulan kanssa, ensin minä kauempana ja sitten lähempänä. Parani eikä pyöritellyt kapulaa ollenkaan lopussa.

Metallinouto: muuten ihan ok, paitsi että jostain kumman syystä jätti välillä kapulan tuomatta!?!! Tätä ei ole kyllä tapahtunut varmaan vuoteen, nouto on ollut yksi Pongolaisen varmimpia liikkeitä! Noo, pallopalkka vanhalle paikalleen liivin sisään, ja alkoi kapulakin tulemaan...

Merkki: Olipa päässyt unohtumaan! Piti ihan aloittaa muistelot alusta, että mitenkä sinne törpölle oikein mentiinkään. Ei jääty tähän jumppaamaan, harjoiteltiin lähinnä lähestymistä, merkin bongausta ja merkin taakse menoa, ja sai palkan vaikka olikin siellä ihan vinossa.

Ohjatun kääntöä: Jättö merkille, ja siitä kapulalle. Kiva, Vesan luovutus tosin vino. Hakee jotenkin sivulletuloa muttei kuitenkaan, joten päättää jäädä puoliväliin... Ollissa luovutus paljon parempi.

Kaukot: Eka sarja oli hiano, siirtymää vain 15 cm! (Hanna jo kerkesi kovasti kehua, kunnes...) Sitten taas takuttiinkin sekä maahanmenoa (liikkui eteenpäin) ja että seiso-istu -käskyä, jolloin jälleen TAAS asetteli takapuolensa sievästi etutassujen taakse. Ja liikkui samalla siis eteenpäin. Aarghh! Onko kiellettyä käyttää liimaa treeneissä, jos liimaisi koiran takatassut maahan???

Ja lopuksi kaffetauon jälkeen tunnaria: Hallelujaah, meillä saattaa olla siltikin toivoa! Närppi tosin muutamaa, mutta silti näytti että oikeesti jo haisteli, eikä enää oman löydyttyä vaihtanut sitä vaan toi sen niinkuin pitikin. Eli on siis tainnut käsittää mistä hommassa on kysymys! Kotiläksyksi kapulan kantoa. Turha pureksia kun siitä ei pisteitä heru...

Olipa tosi kivaa treenata, meillä oli oikein mukavaa, kiitos Hanna! Pongokin teki innolla hommia, erityisen ylpeä olin poikasen tunnariosiosta! Oli totisesti kissanruokansa ansainnut! Tohtisikohan sitä kisoihin ilmoittaa helmikuun lopulle, olisi ainakin pakko treenata että kehtaa mennä...