Reipasta loppuvuotta kaikille tutuille! Mitähän vuosi 2010 tuokaan tullessaan, kun edellinenkin oli yllätyksiä täynnään...

Vähän yhteenvetoa menneestä vuodesta, saatiinhan sitä kaikenlaista aikaiseksi, ja jotain jäi tekemättäkin...

Alkutalvi meni tokotellessa, ja pikkuhiljaa alkoi vahvistua ajatus siitä, että Pongolaisen kanssahan voisi kokeilla onneaan ihan kisakentilläkin. Käytiin ahkerasti Hannan opissa, ja Pongo (ja ehkä ohjurikin) edistyi ihan silmissä. Niin sitten kevään koittaessa rohkenin ilmoittaa Pongon Keuruulle tokon alokasluokkaan, asenteella rohkea rokan syö ja katsotaan mitä tästä tulee...

Narasiskonkin piti lähteä tueksi ja turvaksi samaiseen kokeeseen, mutta päätti sitten neitonen ryhtyä juoksupuuhiin juurikin samaisella viikolla. Onneksi Iina kuitenkin lähti matkaan, olisin muuten varmaan jännitykseltäni löytänyt itseni Keuruun sijasta Turusta... Noh, suoritushan oli varsin mallikelpoinen, 1-tulos vaikka hyppy jäikin nollille. Erityisen ylpeä olin mahtavasta motivaatiosta jota koiranpoikanen osoitti, ihan kuin se olisi tiennyt olevansa töissä!

Toukokuussa aloitettiin myöskin agility Jatin riveissä. Aika pian alkoi selvitä että toisella meistä on hommaan lahjoja, ja toisella sitten ei... Saapi arvata kummin päin... Jo ehti harmittaa, kunnes Kaisa keksi aivan loistavan ratkaisun, ja niin sitten Väne hyppäsi Pongon kartturiksi kesäkuussa, mahtavin tuloksin!

Kesäkuulla muutenkin elettiin aktiivista aikaa. Hienosti menneestä alokasluokasta innostuneena kävimme avoimen luokan kimppuun Heinolassa, ja sieltäkin poistuttiin ykköstuloksen kanssa, ja sijoituskin oli toinen. Ei pöllömpää, etenkin kun edellisenä päivänä oltiin käyty Saarijärvellä suorittamassa BH-koe.

Lisäksi loppukuulla tuli tehtyä kaksi näyttelyreissua, se ensimmäinen ja viimeinen... Haettiin Narskun kanssa Hämeenlinnasta ne valionarvoon tarvittavat Hoot, toivottavasti niille tulee joskun käyttöä! Ja todettiin myös matkalla, että Hämeenlinnassa on kumman paljon yksisuuntaisia teitä...

Loppukesä menikin voittajaluokan liikkeitä treenaillessa, hakutreenit jäi harmillisen vähälle koko kesän ajalta. Sen verran saatiin hommaa eteenpäin että Pongo jo ilmaisee ja näyttää maalimiehen, enää tarvitsisi ripustaa se rulla kaulaan ja saada hommaan tarvittava varmuus. Ja tietysti esineruutu ja pk-puolen toko hanskaan, eipä juuri muuta... Mutta onpahan tekemistä ensi kesälle!

Syksyllä kokeiltiin kerran Keuruulla voittajaluokkaa, kolmostuloksen arvoisesti. Sitten treenattiin vähän lisää, ja pm-kisoista lokakuussa tulikin jo 2-tulos, 251 pistettä eli harmittavat 5 p siitä ykkösestä... Ja ihan oma moka, tunnari ei ole vielä(kään) läheskään valmis. Sijoitus kuitenkin oli toinen, ja joukkuekisassa Jatin riveissä tuli pronssia. Yritetään siis pitää linja, ja saada se kakkonen ykköseksi tässä talven aikana. Tiedetään nyt ainakin mitä harjoitella.

Syksy sitten ollaan Iinan kanssa "futismammailtu" Viherlandialla, Naran ja Pongon treenatessa Kaisan ja Vänen kanssa agilityä. Lokakuussa Pongolainen korkkasi kisauran agiliidossakin, ja niinhän siinä sitten kävi että nousu kakkosiin oli selvä vuoden viimeisessä kisassa Joensuussa. Mahtavaa työtä, kiitos Väne! Näkee että Pongotin nauttii hommasta ihan täysillä!

Loppuvuosi meni tokoilujen osalta vähän puihin, ohjurin iso masu kun esti täysipainoisen treenaamisen. Mutta opittiinpahan ainakin tekemään treeneistä leikkiä! Toisaalta tauko taisi tehdä ihan hyvääkin, toissapäivänä otin ihan ekat kunnon treenit melkein kahteen kuukauteen, ja käytiin kaikki voittajan liikkeet tunnaria lukuunottamatta läpi, ja koiruus teki töitä ihan tosi innolla! Mahtavaa! Jäi itsellekin niiiin hyvä mieli!

Mahtavaa vuodessa on myöskin se, että sisaruksetkin ovat esitelleen osaamistaan kilpakentillä, hienoin tuloksin! On meillä upeat koirat!

Joten näillä lähdetään vuoteen 2010, tavoitteitahan on mutta tohtiiko niitä ääneen sanoa... Pääasia että molemmilla on kivaa!